O tânără de 20 de ani și-a scos ochii după ce s-a drogat. Mărturia tulburătoare a mamei fetei

Data actualizării: Data publicării:
kaylee fara ochi
FOTO; Gofundme

Mama unei tinere de 20 de ani care, sub influența drogurilor, și-a scos ochii, a vorbit pentru prima oară public despre starea fiicei sale și despre pericolele consumului de droguri.

kaylee fara ochi
FOTO: Gofundme

Kaylee Muthart, din Anderson, Carolina de Sud, era pe stradă, lângă o biserică, pe 6 februarie, când a recurs la gestul extrem, potrivit People.

Trecătorii au fost cei care au alertat autoritățile și au încercar să o oprească pe fată. Tânăra delira și avea halucinații, în timp ce și-a scos ochii cu mâinile sale. Ea a putut fi oprită doar de o echipă formată din mai mulți polițiști.

După ce a fost transportată la spital, medicii au reușit să dezinfecteze ce-i mai rămăsese în orbite, pentru a preveni o infecție. Tânăra și-a pierdut însă vederea.

A fost o luptă, nu pot explica ce senzație am avut când am aflat. A fost terifiant”, afirmă Katy Tompkins, mama fetei.

Kaylee era dependentă de metamfetamină- un stimulent ilegal care crește dopamina din creier - de șase luni.

Medicii cred că tânăra consumase metamfetamină în combinație cu un alt drog în seara incidentului, ceea ce i-a provocat halucinația că lumea este „întoarsă invers” și auzea voci care îi spuneau „să-și sacrifice ochii” ca să ajungă în Rai.

Părinții fetei spun că au încercat de nenumărate ori să o convingă pe tânără să meargă la dezintoxicare.

kaylee ochi scosi fb
FOTO: Facebook

La două săptămâni după incident, fata a început să-și revină, însă drumul spre însănătoșire este lung.

E un lucru care nu crezi că ți se va întâmpla ție. Multe mame cu care am vorbit aveau copii care erau dependeți de heroină de 10, 15 ani și mă gândesc: cum au reușit. Fiica mea a consumat droguri timp de șase luni și asta m-a distrus”, mărturisește mama tinerei.

Medicii i-au recomandat fetei să poarte proteze oculare, iar Kaylee speră ca familia să-i achiziționeze unele de un albastru asemănător cu culoarea ochilor săi din naștere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri