O treime dintr-o specie de lilieci a murit în doar 2 zile: „E un dezastru de proporții biblice”

Data actualizării: Data publicării:
vulpi zburatoare
Foto: Wikipedia Commons

În doar două zile de caniculă extremă în noiembrie, o treime din populația de vulpi zburătoare din Australia, o specie de lilieci, a murit, din cauza temperaturilor care au depășit 42 de grade Celsius, scrie BBC News.

vulpi zburatoare
Foto: Wikipedia Commons

În orașul Cairns, localnicii au povestit că au văzut zeci de lilieci prăbușindu-se din copaci la pământ. Membrii unei organizații pentru salvarea animalelor au găsit animalele moarte, la un loc, de obicei pe ramuri mai joase ale copacilor. „A fost complet deprimat”, a declatrat unul dintre salvatori pentru BBC.

Săptămâna trecută, cercetătorii de la Western Sydney Univeristy au finalizat un raport care arată că aproximativ 23.000 de vulpi zburătoare au murit în doar două zile, pe 26 și 27 noiembrie. Justin Welbergen, un ecoologist, spune că numărul liliecilor morți ar putea fi însă mult mai mare, de până la 30.000, afirmând că este vorba despre un dezastru „de proporții biblice”.

Înainte de luna noiembrie, în Australia trăiau aproximativ 75.000 de exemplare de vulpi zburătoare. Denumită astfel datorită blănii colorate din jurul ochilor, această specie de lilieci se mai regăsește în doar câteva țări: Papua Noua Guinee, Indonezia și insulele Solomon.

Welbergen spune că au mai murit în timpul valului de caniculă și alți 10.000 de lilieci dintr-o altă specie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri