Oraşul Las Vegas, lovit de ploi fără precedent în ultimii 60 de ani

Data publicării:
inundatii sua

Echipele de intervenţie din Arizona au fost chemate în ajutor de numeroşi localnici, după ce mai multe râuri s-au revărsat. Câţiva şoferi au rămas blocaţi în maşini pe şosele inundate. Unii şi-au găsit refugiu în copaci, de unde au fost recuperaţi cu ajutorul elicopterelor.

În statul vecin, Nevada, furtunile s-au abătut cu furie asupra oraşului Las Vegas. Peste 700 de fulgere au brăzdat cerul.

Rafalele violente de vânt au rupt copaci şi au doborât stâlpi de înaltă tensiune. Un transformator a fost lovit de fulger şi mii de persoane au rămas fără curent electric. În mai multe zone ale oraşului, zeci de oameni au fost evacuaţi, după ce locuinţele lor au fost inundate.

Apa a pătruns şi în câteva cazinouri, iar tavanul unui restaurant a cedat sub greutatea apei. Potrivit meteorologilor, au fost cele mai puternice ploi înregistrate în Las Vegas în ultimii 60 de ani.

Pe de altă parte, în statul Ohio, o tornadă a lovit un campus universitar. Vântul care a suflat cu 180 de kilometri pe oră a distrus o sală de sport. Nu s-au înregistrat victime, pentru că în acele momente campusul era aproape gol.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri