Palestinienii din România au manifestat împotriva situaţiei din Gaza

Data publicării:
2511 20pale 20stina-35153

Peste 50 de arabi au venit în centrul Bucureştiului, însoţiţi de copii. Ei au cerut retragerea Israelului din zonele ocupate şi încheierea unui acord de pace între Tel Aviv şi Palestina.

„Eliberaţi Palestina!”, „Ole, ole, Sharon nu mai e!” şi „etanyahu, nu uita! Palestina nu-i a ta!”, au fost doar câteva dintre sloganurile strigate de protestatari.

„Cine omoară mai mulţi palestinieni o să fie prim-ministru. Pur şi simplu este campanie electorală pe sânge palestinian”, a spus unul dintre manifestanţi.

Deocamdată, armistiţiul încheiat miercuri seară nu a fost denunţat. Palestinienii din ţara noastră se tem, însă, că liniştea nu va dura mult.

Palestinienii au marşăluit din Piaţa Romană până în Piaţa Victoriei. Le-au arătat trecătorilor fotografii făcute în zonele de război.

O statistică neoficială arată că peste 130 de oameni au fost ucişi în Fâşia Gaza, de la reînceperea ostilităţilor. În tabara adversă, israelienii au numărat şase victime.

Şi la Paris, o mie de persoane au manifestat în semn de solidaritate cu poporul palestinian. Demonstranţii au scandat slogane anti-israeliene şi au purtat bannere cu mesaje în care au acuzat Israelul de crime împotriva civililor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri