Papa Francisc mărturiseşte: Nu am vrut să fiu papă

Data publicării:
375054 606153932729548 1013895004 n

La întîlnirea cu cei mici, Papa Francisc a fost silit să răspundă la o întrebare pentru care nimeni nu-l pregătise. "Francisc, tu voiai să te faci papă sau nu?", l-a chestionat o fetiţă pe nume Teresa. 

Luat prin surprindere, Suveranul Pontif nu şi-a pierdut totuşi cumpătul.

Ştii ce înseamnă faptul că un om nu-şi vrea binele? Un om care vrea să devină papă nu-şi vrea binele. Dumnezeu nu-l binecuvântează. Eu nu am vrut să devin papă”, a recunoscut acesta.

Papa a uimit din nou, atunci când a fost întrebat despre motivele pentru care a renunţat la luxul de la Vatican.

Pentru mine, aceasta este o chestiune de personalitate. Eu simt o nevoie imperioasă de a trăi printre oameni. Această întrebare mi-a fost pusă şi de un profesor, la care eu i-am răspuns: Ascultaţi, domnule profesor, din motive psihiatrice”, a răspuns Papa Francisc.

Acestea sînt cele mai recente declaraţii surprinzătoare ale lui Francisc. Anterior, Suveranul Pontif recunoscuse că până şi un papă poate face greşeli şi poate păcătui. Declaraţia sa a contrazis dogma infailibilităţii papale, care susţine că liderul Bisericii Catolice nu poate greşi.

Acelaşi Suveran Pontif i-a luat pe nepregătite pe cardinali, cu afirmaţia că şi ateii pot fi oameni buni. Papa Francisc a mai ameninţat că va desfiinţa banca Vaticanului, dacă instituţia nu se va reforma şi dacă nu se va desprinde de scandalurile în care a fost implicată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri