Pentagonul a renunţat la un acord secret cu Google

Data publicării:
pentagon afp-1

 

Acordul s-a aflat în vigoare începând din 2007 şi până la sfârşitul lunii august, când NASA a ales să nu-l mai prelungească, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului pentru cotidianul american Wall Street Journal.

Motivul ar putea fi folosirea combustibilului la preţ redus în alte scopuri decât cele prevăzute în înţelegerea dintre Google şi NASA. Înţelegerea prevedea folosirea discountului doar pentru zboruri aprobate de autorităţi.

"Înregistrările de la Administraţia Aeronautică Federală sugerează că cele mai multe zboruri efectuate de flota de avioane a şefilor Google au fost în alte scopuri decât cele convenite cu NASA", scrie WSJ.

Decizia de a nu prelungi privilegiul acordat Google vine după discuţii în acest an între Pentagon şi NASA referitor la posibilitatea ca fondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, să fi încălcat termenii acordului, folosind combustibilul pentru zboruri neaprobate, arată o scrisoare transmisă de Pentagon senatorului Charles Grassley şi publicată de acesta.

Google a obţinut combustibil ieftin pentru a efectua zboruri de cercetare ştiinţifică şi de transport pentru NASA, între care folosirea unui avion de antrenament pentru măsurători legate de gazele cu efect de seră şi stratul de ozon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri