Pescar salvat după ce a plutit 11 zile pe ocean într-un frigider. La țărm a fost arestat pentru că nu avea documente

Data actualizării: Data publicării:
colaj pescar salvat
Romualdo Macedo Rodrigues, 44 de ani, a plutit în larg timp de 11 zile într-un frigider FOTO: YouTube/canal UOL

Un pescar a supraviețuit în mod miraculos după ce a plutit într-un frigider în ocean timp de 11 zile, fără mâncare și apă.

Romualdo Macedo Rodrigues, 44 de ani, a plecat în larg cu o barcă din lemn lungă de 23 de metri din Oiapoque, statul Amapa, nordul Braziliei, la sfârșitul lunii iulie. Intenționa să ajungă la Ilet la Mere, o insulă de lângă coasta Guyanei Franceze, pentru a petrece câteva zile la pescuit. Dar barca lui a fost avariată și a început să se scufunde.

Romualdo nu știe să înoate, așa că a intrat în panică și s-a băgat în frigiderul pe care îl avea la bord. Când a fost găsit, a spus că nu avea mâncare sau apă și că a slăbit mai mult de 10 kg cât timp a plutit în larg, potrivit presei braziliene.

„Ceea ce m-a chinuit cel mai mult a fost setea. Credeam că voi fi atacat de rechini, pentru că sunt o mulțime în larg”, a mai povestit bărbatul.

După 11 zile a fost găsit de echipajul altei bărci, care l-a scos din mare în largul coastei Surinamului, care se învecinează cu Guyana Franceză.

Romualdo a spus că a fost „cea mai importantă zi” din viața lui și că a simțit că „s-a născut din nou”.

„Am auzit un zgomot și mi-am dat seamă că era o barcă. Dar echipajul nu credea că e cineva acolo. Apoi s-au apropiat încet, iar eu mi-am ridicat brațele și am cerut ajutor”, a mai spus bărbatul.

Romualdo a fost fost salvat la aproximativ 450 de kilometri distanță de locul în care s-a scufundat barca lui.

Momentul în care a fost salvat a fost filmat. Romualdo era deshidratat și dezorientat, avea insolație și hainele îi erau rupte. „Acest frigider a fost pentru mine Dumnezeu, un miracol”, a mai spus el pentru presa locală.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La câteva zile după salvarea bărbatului, ofițerul de poliție Luis Carlos Porto a declarat : „Era foarte slăbit, dar cu o dispoziție neașteptat de bună. Rănile pe care le avea pe corp, în general arsuri solare, sunt deja ameliorate. Când a fost găsit avea probleme de vedere din cauza căldurii excesive, a sării și a luminii, dar era calm.”

Odată ajuns la țărm, Romualdo a primit îngrijiri medicale, dar apoi a fost arestat de poliția din Surinam, pentru că nu avea documente. Potrivit unor informații, ar fi stat în arest 16 zile, până a primit documentele, după care i s-a dat voie să plece în Brazilia natală.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri