Procurorii germani acuză oficial Rusia că a ordonat un asasinat într-un parc din Berlin

Data publicării:
politie germania
Foto: Guliver/Gettyimages

Procurorul federal al Germaniei a acuzat oficial Rusia că a ordonat uciderea unui bărbat din Georgia într-un parc din Berlin. Victima era un cetățean georgian, în vârstă de 40 de ani, de origine cecenă , numit de oficiali germani ca Tornike K. El a fost împușcat mortal de un bărbat pe bicicletă în parcul Kleiner Tiergarten din centrul Berlinului pe 23 august 2019.

Un cetățean rus a fost arestat la câteva ore de la asasinat. În timp ce Kremlinul a negat orice legătură între crimă și statul rus, împușcarea a declanșat o anchetă care a ridicat, de asemenea, întrebări incomode cu privire la relația dintre cele două țări.

Parchetul federal din Germania a preluat ancheta în decembrie., iar joi, la aproape zece luni de la crimă, procurorii au spus că au adunat suficiente dovezi și au adus acuzații împotriva suspectului.

„La o dată necunoscută înainte de 18 iulie 2019, acuzatul a primit ordinul de la autorități din guvernul central al Federației Ruse de lichidare a cetățeanului georgian de origine cecenă", se arată în declarația procurorului, citată de CNN.

Suspectul, numit Vladim K., este acuzat de omor și de deținere ilegală a unei arme, se adaugă în declarație.

„Rechizitoriul procurorului federal conține acuzații grave cu privire la implicarea autorităților statului rus în așa-numitul caz de omor din Tiergarten”, a declarat joi un purtător de cuvânt al guvernului german, care a adăugat: „Guvernul federal ia acest lucru foarte în serios”.

Purtătorul de cuvânt a declarat că guvernul german va „monitoriza cu atenție” restul procesului până la ajungerea la un verdict, adăugând că doi membri ai ambasadei ruse care aveau legătură cu cazul au fost expulzați în decembrie și că recent Germania a luat măsuri împotriva Rusiei în legătură cu atacul cibernetic asupra Parlamentului german din 2015.

„Guvernul german își rezervă dreptul de a lua măsuri suplimentare”, se mai arată în declarație.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri