Sari la conținut

Proteste în Iran | Replică pentru Donald Trump

Iranul i-a răspuns, sâmbătă, lui Donald Trump, după ce președintele SUA denunţase atitudinea Teheranului faţă de manifestanţii care au protestat în această săptămână împotriva puterii şi a dificultăţilor economice cu care se confruntă ţara, relatează Agerpres.

Donald Trump And NATO Secretary General Jens Stoltenberg Hold Joint News Conf.

Donald Trump / FOTO: Gulliver /Getty Images

„Poporul iranian nu acordă nici o importanţă şi nici un credit declaraţiilor oportuniste ale unor responsabili americani şi ale lui Donald Trump”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Ghassemi, citat de media.

Ghassemi a calificat drept „înşelător” sprijinul unor responsabili americani faţă de adunările care au avut loc în mai multe oraşe iraniene în ultimele zile.

„Guvernul iranian trebuie să respecte drepturile lor, îndeosebi dreptul de a se exprima. Lumea e cu ochii pe ce se întâmplă”, a scris Trump pe Twitter, referindu-se la protestatarii iranieni.

SUA au condamnat ferm, vineri, valul de arestări în cursul manifestaţiilor din Iran. Un număr de 52 de persoane au fost arestate joi în timpul unor proteste la Machhad împotriva şomajului şi a inflaţiei.

Manifestanţii, acuzaţi de guvern că au legătură cu opoziţia, au ieşit din nou în stradă vineri, lansând sloganuri ostile preşedintelui Hassan Rohani.