Rămăşiţe umane descoperite în timpul căutărilor epavei avionului militar chilian dispărut în urmă cu două zile

Data actualizării: Data publicării:
avion chile

Echipele de salvatori au anunţat că au fost descoperite rămăşiţe umane, în largul vârfului de sud al continentului american, în locul unde s-ar fi prăbuşit aeronava Hercules C130, dispărută în urmă cu două zile, scrie ctvnews.ca.

„Mi s-a spus că au fost găsite fragmente de avion şi rămăşiţe umane”, a declarat José Fernandez, intendentul regiunii Magallanes, din sudul Chile.

Declaraţia sa a fost făcută după ce oficialii militari au anunţat că din respect pentru familiile victimelor, informaţii din anchetă vor fi comunicate doar de către Forţele Aeriene.

Aeronava Hercules C130 a decolat luni la ora locală 16.55 din Punta Arenas și se îndrepta spre o bază militară din Antarctica, însă operatorii au pierdut contactul cu avionul în jurul orei locale 18.00.

Forțele aeriene au informat într-un comunicat că încă nu au localizat avionul și nici nu au determinat cu exactitate dacă există supraviețuitori, însă au concluzionat că acesta s-a prăbușit, având în vedere numărul de ore de când a dispărut.

La bordul aeronavei se afla un echipaj format din 17 membri și 21 de alți pasageri, printre care personal militar, ingineri și membri de la Universitatea Magallanes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri