Român condamnat la închisoare pe viață în Germania. Faptele lui Sava i-au oripilat pe anchetatori

Data actualizării: Data publicării:
român acuzat de crimă în Germania
Român acuzat de crimă în Germania, FOTO: Bild.de

Un român de 23 de ani a fost condamnat în Germania la închisoare pe viață, cea mai aspră pedeapsă din legea penală din această țară, care este aplicată în mod excepțional. Sava J. și-a ucis șefa, o femeie în vârstă de 51 de ani, pentru că nu a vrut să-i mărească salariul. Ce a urmat după crima propriu zisă i-a oripilat pe anchetatorii germani.

Românul a ajuns în Germania în urmă cu 3 ani și s-a angajat la o fermă din districtul Büdesheim. De la începutul lui 2018, Sava a început să lucreze pentru Bianca H. și era plătit cu 250 – 300 de euro pe săptămână.

După o perioadă, românul a început să se plângă că este plătit cu prea puțini bani și i-a cerut angajatoarei o mărire de salariu. Femeia a refuzat de fiecare dată și din acest motiv s-au certat de mai multe ori. La ultima ceartă, românul a fost concediat, relatează op-online.de.

Citește și: Român din Germania condamnat la închisoare pentru că a încercat să se sinucidă de mai multe ori

Imediat ce a primit vestea, Sava a strangulat-o pe Bianca H. şi apoi i-a legat cadavrul de o balustradă, ca să pară că aceasta s-a sinucis.  După crimă, Sava a continuat să muncească, pentru a nu trezi suspiciuni. Însă, după câteva zile, a părăsit firma și a plecat din Germania, găsindu-și un loc de muncă în Austria.

Deși moartea Biancăi părea sinucidere la prima vedere, criminaliștii au stabilit în baza probelor că femeia a fost omorâtă. După patru luni de investigații a fost identificat și suspectul - românul Sava J. Când a fost audiat prima dată de autorități, tânărul și-a recunoscut crima și a povestit pas cu pas cu s-a întâmplat totul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri