Rusia l-a inclus pe lista de persoane căutate pe purtătorul de cuvânt al Meta

Data publicării:
meta facebook
Andy Stone, purtator de cuvânt META. Foto: Twitter

Autorităţile ruse l-au inclus duminică pe Andy Stone, purtătorul de cuvânt al gigantului american de social media Meta, compania-mamă a Facebook şi Whatsapp, pe lista persoanelor căutate, fără a menționa care sunt acuzațiile aduse directorului de comunicare al Meta. În contextul în care compania este clasificată drept "extremistă" de către Kremlin, Facebook și Instagram au fost blocate pe întreg teritoriul țării odată cu declanșarea războiului din Ucraina, transmite AFP.  

Numele lui Andy Stone apare acum în baza de date a Ministerului rus de Interne cu persoane căutate pentru încălcări ale codului penal. Autorităţile nu au precizat de ce îl acuză pe directorul de comunicare al Meta.

Rusia a desemnat oficial grupul american drept organizaţie "teroristă şi extremistă" în octombrie 2022, deschizând posibilitatea unor proceduri legale mai grele împotriva utilizatorilor săi din ţară.

Facebook şi Instagram au fost, de asemenea, blocate în ţară de la începutul ofensivei ruse în Ucraina şi sunt inaccesibile fără o reţea privată virtuală (VPN), la fel ca Twitter şi multe site-uri media critice la adresa guvernului.

Înainte de a fi interzisă, milioane de ruşi foloseau aplicaţiile Meta, în special Instagram, o reţea care rămâne populară în rândul tinerilor din ţară, în ciuda faptului că a fost blocată.

În aprilie 2022, Rusia l-a plasat pe CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, pe lista neagră a persoanelor cărora li s-a interzis intrarea pe teritoriul său.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri