Sam Bankman-Fried nu se poate pregăti de proces, din închisoare, pentru că nu are hrană adecvată. Acesta a cerut o dietă vegană

Data publicării:
Sam Bankman-Fried
Domnul Bankman-Fried „subzistă din pâine și apă”, a spus avocatul său. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Sam Bankman-Fried are dificultăți mari în a se pregăti pentru procesul său, în care este acuzat de fraudă, din cauza lipsei de hrană adecvată în închisoare, spune avocatul fondatorului bursei de criptomonede FTX, transmite BBC.

Afirmația a venit în momentul în care domnul Bankman-Fried a pledat nevinovat pentru șapte acuzații penale cuprinse într-un nou rechizitoriu.

Cauțiunea i-a fost revocată acum două săptămâni. La momentul respectiv, judecătorul a spus: „Există un motiv probabil să se creadă că inculpatul a încercat să manipuleze martorii de cel puțin două ori”.

Avocatul Mark Cohen a declarat că lipsa hranei adecvate la Centrul de Detenție Metropolitan din Brooklyn îi împiedică clientul să se pregătească pentru procesul său, care este programat să înceapă în octombrie.

Domnul Bankman-Fried „subzistă din pâine și apă”, a spus avocatul său.

Dl Cohen a mai spus că lui Bankman-Fried nu i s-a furnizat medicamentul Adderall pentru tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție (ADHD) și că proviziile sale cu medicamentul Emsam pentru tratarea depresiei se epuizează.

Judecătoarea Sarah Netburn a spus că va cere Biroului de închisori al Departamentului de Justiție al SUA, care are în subordine închisoarea unde este Bankman-Fried, să abordeze problemele legate de medicamentele acestuia. Aceasta este „încrezătoare” că unitatea oferă mâncare vegetariană, dar nu este sigură dacă mâncarea vegană este și disponibilă.

Biroul Penitenciarelor a declarat că deținuții au acces la asistență medicală „adecvată”, medicamente și mese calde.

În timpul ședinței de judecată de marți de la New York, Bankman-Fried a pledat nevinovat pentru șapte acuzații penale cuprinse într-un nou rechizitoriu.

Bankman-Fried, supranumit „Regele Crypto”, a fost condus în instanță purtând sisteme de reținere la picioare și o uniformă de închisoare bej. A fost prima sa înfățișare în instanță de când i-a fost revocată cauțiunea pe 11 august. Acesta a fost închis după ce a furnizat unui jurnalist scrierile personale ale fostei sale partenere, Caroline Ellison, care este martoră a acuzării.

Ellison, care este fostul director executiv al firmei de tranzacționare a domnului Bankman-Fried, Alameda, a pledat vinovată și a acceptat să depună mărturie împotriva lui.

Noul rechizitoriu l-a inculpat pe Bankman-Fried pentru șapte acuzații de fraudă și conspirație în legătură cu prăbușirea FTX în noiembrie 2022, dar nu îl mai acuză că a conspirat pentru a încălca legile SUA privind finanțarea campaniei.

Bankman-Fried a recunoscut că FTX a avut un management inadecvat al riscului, dar a negat că a furat fondurile.

FTX a fost cândva a doua cea mai mare bursă de criptomonede din lume și a fost evaluată la 32 de miliarde de dolari. Pe 11 noiembrie 2022 a depus cerere de protecție în caz de faliment, ceea ce a generat unde de șoc pe piața criptomonedelor.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri