Scheletul găsit într-un parc din Roma ar aparține unei românce, fostă campioană de tir. Detaliul pe care l-au descoperit anchetatorii

Data actualizării: Data publicării:
tanara cu piercing in buze și par vopsit verde
Andreea Rabciuc a dispărut în Italia, pe 12 martie 2022 FOTO: corriere.it

Rămășițele găsite sâmbăta trecută într-un parc Roma ar putea fi ale unei românce, Andreea Rabciuc, de 28 de ani, care a dispărut pe 12 martie 2022 din zona rurală Montecarotto, după ce s-a certat cu iubitul ei. Andreea a fost multiplă campioană națională la tir sportiv, care a făcut parte din lotul României de seniori.

Parchetul din Ancona a contactat autoritățile judiciare din capitala Italiei pentru corelarea unor probe și pentru a se stabili dacă, într-adevăr, scheletul îi aparține româncei care a dispărut fără urmă în urmă cu mai bine de un an, după o ceartă violentă pe care a avut-o cu iubitul ei, relatează Il Giornale.

Săptămâna aceasta vor fi efectuate teste ADN care vor confirma sau infirma suspiciunile anchetatorilor.

Cadavrul a fost descoperit în urmă cu trei zile, când o echipă de muncitori cu un excavator curăța terenul din zona respectivă. Scheletul era în interiorul unui șanț de scurgere. Medicul legist care a ajuns la fața locului a spus că rămășițele aparțin unei femei în vârtă de aproximativ 30 de ani, care ar fi murit în urmă cu aproximativ un an.

Asupra scheletului s-a descoperit un colier similar cu cel pe care îl purta Andreea.

Simone Gresti, iubitul româncei, a intrat în vizorul autorităților imediat după dispariția tinerei. În prezent, el este acuzat de rapire și trafic de droguri, fiind cercetat în stare de libertate.

Gresti a negat mereu că și-ar fi rănit iubita și că ar avea vreo legătură cu dispariția ei.

Dispariția Andreei Rabciuc

Andreea Rabciuc, campioană la tir, a dispărut în dimineața de 12 martie 2022 din Jesi, Ancona, după ce s-a certat cu iubitul ei, la finalul unei petreceri la care participaseră și câțiva prieteni. Petrecerea a fost organizată într-o cabană dintr-o zonă rurală.

Simone Gresti a recunoscut în fața anchetatorilor că s-a certat cu Andreea, iar aceasta ar fi plecat la ora 7:00 dimineața să se plimbe. A spus, însă, că nu are nicio legătură cu dispariția ei și că era prima dată când Andreea a plecat fără să spună nimănui nimic.

Însă anchetatorii au fost alarmați de un mesaj pe care Andreea i l-a trimis tatălui ei, care locuiește în Spania, în noaptea dispariției, la ora 4.20. Tânăra i-a spus: „Am avut probleme”. El a văzut mesajul dimineață, când s-a trezit, și când fiica lui era deja dispărută.

Andreea a fost multiplă campioană națională la tir sportiv, care a făcut parte din lotul României de seniori. Ea a fost legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava, fiind una dintre cele mai valoroase sportive ale României, în urmă cu câțiva ani.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri