Stare de urgenţă în Extremul Orient Rus. Autoritățile au ordonat evacuări în urma unui taifun venit din Japonia

Data publicării:
taifun
Taifunul Khanun s-a apropiat de arhipelagul Okinawa, în sudul Japoniei. FOTO: Profimedia Images

Autoritățile din Extremul Orient al Rusie au decretat starea de urgenţă şi au ordonat evacuări sâmbătă în mai multe zone, după ce s-au produs inundaţii în urma ploilor torenţiale aduse de taifunul Khanun, care s-a abătut asupra Japoniei la începutul acestei săptămâni.

După ce s-a dezlănţuit asupra sudului Japoniei, Khanun, diminuat la intensitatea unei furtuni tropicale, a ajuns vineri în Coreea de Nord, după ce s-a abătut mai întâi asupra Coreii de Sud.

În Extremul Orient Rus, o regiune situată la extremitatea estică a Rusiei şi a continentului asiatic, 32 de localităţi au rămas izolate, iar 543 de locuinţe şi porţiuni extinse de drumuri au fost inundate până sâmbătă dimineaţă, au precizat autorităţile din regiunea Primorie, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Evacuările se desfăşurau în oraşele Ussuriisk şi Spassk-Dalny din Primorie, regiune al cărui centru administrativ este portul Vladivostok.

„Nivelul apei creşte cu repeziciune în zonele din apropierea râurilor în Spassk-Dalny”, au anunţat autorităţile din Primorie pe platforma de mesagerie Telegram, publicând o înregistrare video cu suprafeţe de teren şi clădiri parţial acoperite de ape.

Râurile Spassovka şi Kuleshovka traversează teritoriul Spassk-Dalny, un oraş cu doar 44.000 de locuitori.

Evacuări au de asemenea loc în regiuni din Ussuriisk, un oraş cu peste 150.000 de locuitori, situat la circa 100 de kilometri nord de Vladivostok, unde un baraj construit pentru stăvilirea inundaţiilor s-a rupt, au precizat oficialii.

Starea de urgenţă a fost declarată în nouă municipalităţi din Primorie, a precizat guvernul regional.

Pentru unele zone din regiune a fost prognozată o cantitate de precipitaţii dublă faţă de cantitatea înregistrată într-o lună.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri