SUA studiază posibilitatea acordării unui sprijin militar Ucrainei

Data publicării:
elicopter SUA-AFP Mediafax Foto-MC2 Mark A Leonesio

Potrivit unor oficiali ai administraţiei Obama, Ucraina doreşte să obţină arme şi muniţii, dar şi un sprijin în materie de informaţii.

„Vom examina cererile pe care le-au formulat”, a declarat pentru AFP un oficial al Pentagonului, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului. O decizie definitivă încă nu a fost luată, au anunţat doi oficiali americani.

Cererea autorităţilor ucrainene intervine în plină vizită a premierului ucrainean, Arseni Iaţeniuk, în Statele Unite. El a primit sprijinul administraţiei Obama în criza din Crimeea, unde Rusia a mobilizat trupe suplimentare, potrivit Mediafax.

Washingtonul a respins o eventuală intervenţie militară în această fostă republică sovietică şi încearcă, dimpotrivă, să soluţioneze pe cale diplomatică criza dintre Ucraina şi Rusia.

Anterior, Wall Street Journal a oferit asigurări că Statele Unite au refuzat cererea ucraineană, cel puţin pentru moment, de teama de a nu escalada situaţia.

Citând oficiali, cotidianul a anunţat că Ucraina a cerut, între altele, echipamente de comunicaţii, kerosen şi binocluri de noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri