Tânăr de 28 de ani, împușcat în cap în timpul protestelor din Venezuela împotriva creşterii preţurilor la alimente

Data publicării:
Anti-Maduro Demonstration in Caracas
Foto: Guliver/Getty Images

Un tânăr a fost împuşcat mortal joi în sudul Venezuelei în cursul unei manifestaţii de protest împotriva creşterii preţurilor la produsele alimentare, a anunţat armata, pe fondul crizei generate de coronavirus, potrivit AFP și Agerpres.

Venezuela a cunoscut joi a doua zi de tulburări în unele oraşe de provincie. Mai multe zeci de persoane au manifestat la Upata, oraş de circa 100.000 de locuitori situat în statul Bolivar, în sudul ţării, protestând împotriva "creşterii preţurilor la alimente şi produse de primă necesitate", indică un raport al armatei venezuelene.

Un tânăr de 28 de ani a fost ucis cu două gloanţe în cap în cursul incidentelor, declară raportul, fără a preciza originea tirurilor. Alte două persoane au fost rănite de focuri de armă, conform sursei citate.

El a fost lovit de "gloanţe venite dinspre corpul poliţienesc", a declarat guvernatorul regional, Justo Noguera. Agentul suspectat că ar fi tras este "la dispoziţia Ministerului Public", a adăugat el.

Manifestaţia de la Upata a condus la jafuri. Un supermarket a fost prădat şi magazine din vecinătate au fost vandalizate, potrivit autorităţilor. Cel puţin 30 de persoane au fost arestate.

Presa regională a informat că alte manifestaţii au avut loc în statele Monagas, în est, şi în Portuguesa, în vest.

Aceasta este a doua zi consecutiv în care au loc în Venezuela tulburări legate de disponibilitatea produselor alimentare.

Şapte persoane au fost rănite miercuri, dintre care două cu armă de foc, în cursul unor manifestaţii care s-au transformat şi ele în jafuri în statul Sucre, în est, potrivit unui deputat al opoziţiei.

Aceste tulburări survin în mijlocul unei carantine decise de guvern şi aplicate de forţele de securitate pentru a preveni propagarea COVID-19. Conform ultimului bilanţ, Venezuela a înregistrat 298 cazuri de contaminare şi 10 decese.

Virusul a apărut în Venezuela în contextul în care ţara se afla în plină criză economică şi socială, în care serviciile publice s-au prăbuşit, afectate de superinflaţie galopantă şi, în special, de o penurie de carburant.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri