Țara care a transformat în sărbătoare națională ziua în care a plecat ultimul soldat american

Data actualizării: Data publicării:
ultimul american care a plecat din afganistan
Armata americană a publicat o fotografie cu ultimul militar urcând la bordul ultimului avion de transport. FOTO: Twitter

Cabinetul taliban a stabilit sâmbătă ca data de 31 august, ziua în care ultimul soldat american a părăsit Afganistanul în 2021, să fie sărbătoare naţională.

Biroul administrativ al prim-ministrului talibanilor a declarat într-un comunicat că s-a decis de către Cabinet ca ziua de 31 august să fie considerată o sărbătoare în calendarul oficial, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Chris Donahue, general-maior al armatei americane, a fost ultimul soldat american care a părăsit Aeroportul Kabul la miezul nopţii pe 30 august 2021.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe baza Acordului de Pace de la Doha, SUA şi aliaţii lor au plecat din Afganistan după 20 de ani de prezenţă militară acolo. Cu două săptămâni înainte de retragerea completă a forţelor străine, guvernul afgan susţinut internaţional s-a prăbuşit şi talibanii au intrat victorioşi în oraş şi au reluat puterea.

De atunci, talibanii şi-au reimpus legile stricte şi au privat fetele şi femeile afgane de acces la şcoli dincolo de clasa a şasea. Ca rezultat, nicio ţară din lume nu le-a recunoscut guvernul de facto încă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri