Tot mai multe femei din SUA învață să folosească armele de foc

Data publicării:
tir

Este o lume a femeilor înarmate în Fredericksburg, Virginia, iar la acest lucru a contribuit în principal Teresa, un fost puşcaş marin. Ea a înfiinţat aici în urmă cu un an un club care are principalul scop de a le învăţa pe femei să folosească o armă de foc.

„Dacă ai o armă, trebuie să te antrenezi şi să fii foarte atent, astfel încât să nu te răneşti sau să-i răneşti pe alţii. Asta e ideea”, spune ea.

Este doar unul dintre miile de astfel de cluburi din Statele Unite, unde intenţia autorităţilor americane de a limita accesul la armele de foc este văzută ca o încălcare a dreptului constituţional.

„Ideea e să faci în aşa fel încât armele să nu ajungă în mâinile cui nu trebuie, pe acest lucru cred că trebuie să ne concentrăm”, subliniază Teresa.

Opiniile femeilor care fac parte din clubul respectiv sunt împărtăşite şi de senatorii americani, care au respins legea în această lună. Ea a fost iniţiată de administraţia Obama după masacrul de anul trecut de la şcoala din Newtown, când 20 de copii au fost ucişi într-un atac armat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri