Tragedie în Indonezia: 25 de oameni au murit într-un accident de autobuz

Data publicării:
accident Indonezia
FOTO: Agerpres

Cel puţin 25 de oameni au murit după ce autobuzul în care se aflau a căzut 150 de metri într-o râpă din insula Sumatra, potrivit unui nou bilanţ anunţat marţi de serviciile de urgenţă din Indonezia, citate de AFP, preluată de Agerpres.

Autobuzul de transport regional s-a prăbuşit în râpă luni seara puţin înainte de miezul nopţii, terminându-şi căderea într-un râu, a explicat poliţia locală pentru AFP.

Poliţia anunţase un prim bilanţ de 24 de morţi, care a crescut apoi la 25, potrivit şefului echipei de salvatori, Berty Kowas.

"Evacuarea este în curs iar scafandrii caută victime în jurul vehiculului", a indicat acesta pe canalul Metro TV.

Autobuzul "a izbit un parapet de beton şi a căzut în râpă. Mai multe victime sunt încă blocate în autobuz", a indicat responsabilul local. Niciun alt vehicul nu a fost implicat.

Accidentul s-a produs în apropierea oraşului Pagar Alam, într-o zonă abruptă şi izolată, ceea ce complică operaţiunile de salvare.

Acest autobuz de transport regional a plecat cu 27 de pasageri, dar alţii s-au urcat pe drum, iar supravieţuitorii au indicat poliţiei că aproximativ 50 de persoane se aflau la bord în momentul accidentului.

Tragediile rutiere sunt frecvente în arhipelag, notează AFP, care aminteşte că în septembrie cel puţin 21 de oameni au murit într-un accident similar în vestul insulei Java.

Cu câteva luni înainte, în aceeaşi regiune, 12 persoane au murit şi mai multe zeci au fost rănite într-un accident provocat de un pasager care a încercat să preia controlul volanului unui autobuz, provocând o ciocnire cu două maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri