Turcia a încheiat construcția zidului de 556 de kilometri la frontiera cu Siria

Data publicării:
Gallipoli Prepares For World War I Centenary
SEDD EL BAHR, TURKEY - APRIL 23: Planes of the Turkish air force fly in formation past a Turkish flag at Helles Point, where Allied soldiers fought during the Gallipoli Campaign, during rehearsals for upcoming commemorative ceremonies on April 23, 2015 near Sedd el Bahr, Turkey. Allied and Turkish representatives, as well as family members of those who served, will commemorate the 100th anniversary of the campaign with ceremonies scheduled for April 24-25. The Gallipoli land campaign, in which a combined Allied force of British, French, Australian, New Zealand and Indian troops sought to occupy the Gallipoli peninsula and the strategic Dardanelles strait during World War I, began on April 25, 1915 against Turkish forces of the Ottoman Empire. The Allies, unable to advance more than a few kilometers, withdrew after eight months. The campaign cost the Allies approximately 45,000 killed and up to 200,000 wounded, the Ottomans approximately 85,000 killed and 160,000 wounded. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Turcia a încheiat construcția zidului pe o distanță de 556 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu Siria, a anunțat marți Ministerul Apărării turc, relatează DPA.

Gallipoli Prepares For World War I Centenary
FOTO: Getty Images

Zidul, cu o înălțime de aproximativ trei metri, a fost conceput ca o măsură de securitate și este realizat din blocuri de beton. Fotografii publicate de minister arată că blocurile de beton sunt acoperite cu sârmă ghimpată și există turnuri de pază amplasate în întreaga zonă.

Proiectul a fost realizat în cooperare cu TOKI, o companie de stat care construiește blocuri în Turcia. Granița între Turcia și Siria se întinde pe o distanță de 911 kilometri.

Construcția zidului a început în 2014 pentru combaterea migrației și a contrabandei. Aproximativ trei milioane de sirieni au reușit să pătrundă în Turcia, de la începutul războiului din Siria, relatează Reuters.

În primii ani ai războiului civil sirian, numeroși luptători, între care mulți membri ai unor organizații jihadiste, precum Statul Islamic, au reușit să treacă granița poroasă în Siria. De atunci, Statul Islamic a fost alungat din zona de graniță de către Turcia care a lansat o amplă operațiune militară în Siria.

Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului și-au exprimat îngrijorarea că măsurile de securitate sporite instituite de Turcia la graniță îi împiedică pe refugiați să fugă din Siria. În zonă au fost raportate cazuri de sirieni împușcați în timp ce încercau să fugă din țara distrusă de război.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri