Sari la conținut
News Alert

Turcia, acuzată că a eliberat 180 de jihadişti, în schimbul propriilor cetățeni

Jurnaliştii postului BBC se aflau în Turcia, foarte apropae de graniţa cu Siria şi de oraşul Kobane unde se dau lupte intense între kurzi şi luptătorii din gruparea Statul Islamic. Poliţiştii turci au tras mai multe grenade lacrimogene în direcţia maşinii în care erau jurnaliştii şi una dintre acestea a spart un geam.

Echipa BBC a fost nevoită să-şi părăsească maşina, iar incendiul provocat de grenadă a fost stins rapid, fără ca cineva să fie rănit. Grănicerii turci nu au dat nicio explicaţie pentru decizia de a ataca maşina jurnaliştilor. La graniţa dintre Siria şi Turcia au loc frecvent confruntări între poliţie şi luptători din comunitatea kurdă care vor să treacă în Siria pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic.

Între timp, apar noi detalii despre eliberarea celor 46 de cetăţeni turci de către gruparea Statul Islamic, în urmă cu două săptămâni.

Potrivit presei americane, Ankara a eliberat 180 de jihadişti în schimbul propriilor cetăţeni. Preşedintele Recep Erdogan a susţinut tot timpul că a fost vorba de o operaţiune a serviciilor de informaţii.