Sari la conținut

Turiști amendați în Kazahstan pentru că s-au costumat ca Borat. Actorul Sacha Baron Cohen vrea să-i ajute

După ce șapte turiști din Cehia au fost arestați în Kazahstan în urmă cu o săptămână pentru că s-au constumat ca Borat, actorul Sacha Baron Cohen, s-a oferit acum să le plătească amenda tinerilor.

Cei șapte turiști au fost arestați și amendați cu câte 67 de dolari fiecare, pentru ținută „indecentă” în public, notează BBC. Este vorba de costumul care l-a făcut cunoscut pe Borat, un prezentator TV ficțional din Kazahstan. Personajul controversat a fost interpretat de actorul Sacha Baron Cohen.

După ce a aflat din presă de pățania turiștilor, care au încercat să facă o glumă, actorul Sacha Baron Cohen a decis să-i ajute pe aceștia, oferindu-se să le plătească amenzile.

Pentru colegii mei cehi care au fost arestați. Trimiteți-mi detaliile voastre și dovada că sunteți voi, iar eu voi plăti amenzile”, a scris actorul pe Facebook, alături de știrea publicată de BBC despre acest caz.

În 2006, Sacha Baron Cohen a scris și produs filmul „Borat”, care urmărește parcursul unui presupus prezentator TV în Statele Unite, unde vrea să facă un documentar.

Comedia a fost interzisă de autoritățile din Kazahstan, iar guvernul l-a amenințat pe Baron Cohen. Deși a fost filmat în special în România, oficialii de la Astana au acuzat că portretizează țara într-un mod rasist, sexist și primitiv.

Pe aceeași temă