Twitter are o valoare de piaţă de până la 11 miliarde de dolari

Data publicării:
twitter 20home-41897

Evaluarea se bazează pe tranzacţiile cu acţiuni Twitter pe pieţele secundare.

În 2011, Twitter a fost evaluată în timpul unei operaţiuni de finanţare la 8 miliarde de dolari, apoi la 10 miliarde de dolari, pe pieţele secundare.

După problemele întâmpinate de Facebook cu oferta publică iniţială din mai 2012, valoarea de piaţă a Twitter a scăzut la 9 miliarde de dolari.

Max Wolff, analist la Greencrest, a arătat că valoarea Twitter a avut de suferit în urma speculaţiilor că Apple este interesată să cumpere compania, dar apoi şi-a revenit.

"Valoarea de piaţă a Twitter a crescut după listarea Facebook, evoluţie justificată de creşterea numărului de utilizatori şi eforturile de creştere a veniturilor, care indică faptul că 2013 va fi un an bun pentru Twitter", a spus Wolff.

Acesta consideră că Twitter va pregăti în acest an listarea la bursă şi a început deja să îşi întărească structura de conducere.

Astfel, Twitter are un nou director financiar, Mike Gupta, care a venit în companie luna trecută de la Zynga, în timp ce fondatorul Newsvine, Mike Davidson, a preluat postul de vicepreşedinte în octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri