Video Ultimele imagini cu primarul Seulului în viață

Data publicării:
Ultimele imagini cu primarul Seulului, Park Won-soon
Ultimele imagini cu primarul Seulului, Park Won-soon Foto: captură TV

Ultimele imagini care îl arată în viață pe primarul capitalei sud-coreene Seul au fost date publicității de presa din această țară. Filmările au fost făcute de mai multe camere de supraveghere.

În imagini se vede cum fostul edil merge cu capul plecat pe aleile de la el din cartier, cu un rucsac în spate și având mască de protecție pe față. Cu câteva minute înainte, el anulase toate întâlnirile din acea zi și părăsise reședința oficială.

Sâmbătă dimineață, în fața Primăriei din Seul a fost amenajat un altar floral în memoria primarului, iar sute de oameni au stat la coadă să-i aducă un ultim omagiu.

Edilul de 64 de ani s-a sinucis la o zi după ce o fostă colegă l-a acuzat de hărțuire sexuală. El era unul dintre cei mai populari politicieni, cu șanse mari de a deveni viitorul președinte și culmea, era un activist pentru drepturile femeilor și dreptate socială.

Poliția l-a găsit mort pe Park Won-soon vineri, după mai multe ore de căutare, într-o pădure, pe un deal din apropierea capitalei, depistându-l cu ajutorul câinilor și după semnalul telefonului. Dispariția sa fusese anunțată de fiica lui, după ce aceasta primise de la tatăl său un mesaj vocal care suna „ca un testament”. Ulterior, polițiștii au descoperit în biroul primarului un bilet de adio în care spunea că „îi pare rău”.

Coreea de Sud este una dintre țările cu cele mai mari rate de sinucidere.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri