Un condamnat la moarte din SUA nu a mai fost executat joi pentru că nu i s-au găsit venele prin care să-i fie administrat serul letal

Data actualizării: Data publicării:
KEJQA6J73ZHPHLSGVAK6CJH5V4
Alan Eugene Miller

Statul Alabama a oprit joi seară execuția unui condamnat la moarte pentru că nu a putut fi aplicată până la termenul limită, adică miezul nopții, au anunțat autoritățile.

Alan Eugene Miller trebuia să fie executat prin injecție letală, joi, 22 septembrie, la ora 23.30, după ce, pe data de 5 august 1999, a împușcat mortal trei bărbați.

După o controversă în privința metodei de execuție, Curtea Supremă a decis ca lui Miller să-i fie administrată injecție letală, însă cei care ar fi trebuit să pună în aplicare pedeapsa nu au putut să-i găsească venele, potrivit CNN.

„Execuția a fost anulată odată ce s-a stabilit că venele condamnatului nu puteau fi accesate în conformitate cu protocolul nostru înainte de termenul limită”, a declarat comisarul John Hamm, de la Departamentul de Corecție din Alabama.

Miller a fost dus înapoi în celula lui, a mai spus Hamm. Guvernatorul Kay Ivey „apreciază că execuția va fi reprogramată cât mai curând posibil”, a precizat un purtător de cuvânt

Hamm a anunțat și familiile victimelor că execuția a fost anulată.

„În ciuda împrejurărilor care au dus la anularea acestei execuții, nimic nu va schimba faptul că un juriu a studiat probele acestui caz și a luat o decizie. Nu schimbă faptul că Miller nu și-a negat niciodată crimele. Și nu schimbă faptul că trei familii încă plâng”, a spus Kay Ivey.

Miller a fost condamnat la moarte pentru că și-a ucis trei foști colegi, Lee Michael Holdbrooks, Christopher S. Yancy și Terry Lee Jarvis, pe care i-a împușcat mortal.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri