Sari la conținut

Un convoi umanitar german se îndreaptă spre estul Ucrainei


Actualizare 6:00: Potrivit ministerului german, convoiul "transportă diverse echipamente" şi urmează să ajungă în estul Ucrainei "la mijlocul lui octombrie", scrie Mediafax.

De asemenea, ministrul Dezvoltării, Gerd Müller, urmează să se deplaseze pe 14 octombrie în oraşul Harkov, aflat sub controlul autorităţilor de la Kiev.

Cele peste 100 de camioane transportă materiale de construcţii, haine de iarnă, paturi, instalaţii de încălzire şi truse de igienă, potrivit sursei citate.

Valoarea acestor materiale a fost estimată la 10 milioane de euro, a adăugat ministerul german.

„Am trimis aceste ajutoare în semn de solidaritate. Locuitorii din Ucraina pot conta pe susţinerea noastră”, a declarat ministerul, potrivit unui comunicat.


Presa de la Berlin scrie că aproximativ 200 de soldaţi ar avea misiunea de a ajuta observatorii OSCE care monitorizează respectarea armistiţiului.

Anunţul vine în contextul în care, la periferia oraşului Doneţk se dau lupte. Cel puţin 10 civili au fost ucişi în ultimele două zile, în urma asaltului dat de rebeli asupra aeroportului controlat de armata ucraineană.