Sari la conținut

Un festival al berii a fost anulat în urma criticilor islamiștilor

Autoritățile din Kuala Lumpur au interzis organizarea unui festival al berii care amenința, potrivit unui partid islamist, să transforme orașul "într-un mare centru al viciului în Asia", relatează AFP citat de Agerpres.

Beer Tasting - Oktoberfest 2016

Foto: Gulliver/Getty Images

Consumul de alcool este o practică obișnuită în rândul unor importante minorități etnice din această țară majoritar musulmană. Însă oamenii politici și islamiștii denunță tot mai frecvent aceste evenimente considerate antimusulmane.

Festivalul ''Better beer'', prezentat ca cel mai mare festival al berii artizanale din Malaezia, ar fi trebuit să aibă loc între 6 și 7 octombrie, într-un centru comercial în apropiere de Kuala Lumpur.

Însă săptămâna trecută, Partidul islamic pan-malaezian (PAS), un obișnuit al acestor denunțuri, a declarat că evenimentul ar putea degenera în acte criminale, violuri și relații sexuale libere.

Organizatorii și-au exprimat luni dezamăgirea, subliniind că municipalitatea a invocat chestiuni cu caracter "sensibil" pe care le implică acest eveniment pentru a justifica interzicea lui.

Municipalitatea a confirmat anularea, precizând că va sesiza justiția în cazul în care festivalul va avea totuși loc. Malaezia practică în general un islamism moderat, dar islamismul conservator câștigă tot mai mult teren.

Aproximativ 60% dintre cei 30 de milioane de locuitori sunt musulmani, însă în țară există importante minorități chineze și indiene.