Un guru din Nepal despre care se spune că e reîncarnarea lui Buddha a fost arestat și este acuzat de viol și abuz sexual

Data actualizării: Data publicării:
băiatul buddha din nepal a fost arestat
În adolescență, Bomjon a devenit cunoscut drept „băiatul Buddha” și a apărut în presa internațională. Colaj foto / surse foto Profimedia Images (dr) și Facebook

Poliția din Nepal l-a arestat pe „băiatul Buddha” cu acuzații de viol și abuz sexual. Bărbatul, despre care mii de oameni cred că este o reîncarnare a lui Buddha și care a atras atenția internațională în 2005, transformat în guru, mai este suspect și în cazul dispariției unor adepți ai săi, transmite Reuters.

Un bărbat nepalez despre care mii de oameni credeau că este o reîncarnare a lui Buddha și care a atras atenția internațională când era adolescent a fost arestat din cauza acuzațiilor de viol și abuz sexual, a anunțat poliția miercuri.

Biroul Central de Investigații (CIB) al poliției din Nepal a declarat că l-a arestat marți pe Ram Bahadur Bomjon, în vârstă de 33 de ani, dintr-o casă de la periferia orașului Kathmandu, unde se ascunsese.

„Echipa noastră l-a arestat în timp ce încerca să evadeze sărind de la fereastra casei”, a spus CIB într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al CIB, Nawaraj Adhikari, a declarat că Bomjon va fi trimis la tribunalul districtual Sarlahi, care a emis un mandat de arestare pentru el.

Gurul acum în vârstă de 33 de ani are o mulțime de oameni care îl venerează, dar a fost mult timp acuzat că și-a agresat fizic și sexual discipolii și se ascunsese de autorități de câțiva ani.

„A fost arestat după ce a fugit timp de câțiva ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, potrivit presei nepaleze.

Poliția l-a reținut pe Bomjan în Kathmandu în baza unui mandat emis pentru un presupus viol asupra unui minor într-un ashram din Sarlahi, un district la sud de capitală.

Polițiștii l-ar fi prins că a fost prins cu pachete bani în valoare de 30 de milioane de rupii nepaleze (300.000 USD) și valută în valoare de 22.500 USD.

Acuzațiile de abuz împotriva lui Bomjan se întind de mai bine de un deceniu. Zeci de plângeri de agresiune au fost depuse împotriva acestuia în 2010. El a spus atunci că și-a bătut victimele pentru că i-au tulburat meditația.

O călugăriță în vârstă de 18 ani l-a acuzat că a violat-o la o mănăstire în 2018.

Poliția a deschis o altă anchetă împotriva lui în anul următor, după ce membrii familiei au raportat dispariția a patru dintre adepții săi dintr-unul dintre ashramurile sale.

Locația celor patru este încă necunoscută, a declarat Dinesh Acharya de la Biroul Central de Investigații, reporterilor pe 10 ianuarie.

„Dacă nu știm în ce situație se află cei dispăruți, nu suntem în măsură să o numim crimă”, a spus el.

În adolescență, Bomjon a devenit cunoscut drept „băiatul Buddha” și a apărut în presa internațională, după ce adepții au spus că poate medita nemișcat fără apă, mâncare sau somn timp de câteva zile.

El a atras peste 100.000 de oameni în pădurile dese din sud-estul Nepalului pentru a-l vedea stând cu picioarele încrucișate sub un copac, meditând.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri