Foto Un marinar naufragiat pe o insulă germană a devenit o atracție turistică

Data publicării:
velier naufragiat pe o plaja din norderney
Marinarul s-a dovedit încăpăţânat şi a refuzat să accepte orice formă de ajutor din partea autorităţilor. Foto: NRDNY Norderney/ Facebook

Un marinar vârstnic, care a naufragiat cu o ambarcaţiune deteriorată pe o plajă din insula germană Norderney, în Marea Nordului, a devenit o atracţie turistică locală, informează DPA, preluat de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul, de naţionalitate germană, a continuat să locuiască la bordul ambarcaţiunii după ce a eşuat luni şi a început să le spună vizitatorilor poveşti despre viaţa sa petrecută pe mare. Nu este clar din care regiune a Germaniei a venit bărbatul, care are în jur de 70 de ani.

„Nu se întâmplă în fiecare zi ca un velier să eşueze aici”, a declarat pentru DPA un purtător de cuvânt al autorităţilor de pe insulă. El a precizat că nu există încă un plan clar în ceea ce priveşte salvarea ambarcaţiunii, care s-ar putea să nu mai poată naviga.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Poliţiei germane, ambarcaţiunea are un motor defect, o ancoră nefuncţională şi o cârmă avariată.

Cu toate acestea, autorităţile insulei şi Poliţia consideră că bărbatul şi ambarcaţiunea sa nu pot rămâne permanent pe plajă: „Este anotimpul furtunilor şi dacă se va produce o maree puternică, vasul ar putea fi luat de valuri şi ar putea deteriora protecţia de coastă”, a spus purtătorul de cuvânt al autorităţilor insulei.

Pentru a putea părăsi plaja, vasul ar trebui reparat sau remorcat. Există discuţii în desfăşurare care iau în calcul şi modalitatea de finanţare a costurilor operaţiunii.

Marinarul s-a dovedit însă încăpăţânat şi a refuzat până acum să accepte orice formă de ajutor din partea autorităţile insulei.

„Dorinţa de cooperare este limitată”, a spus un oficial din Norderney.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri