Un român din Italia și-a trimis băiatul afară cu o grenadă activă ca să se joace „de-a războiul” cu alți copii

Data actualizării: Data publicării:
barbat dintr-un echipaj special, în italia
Un român din Italia și-a trimis băiatul afară cu o grenadă activă FOTO: Corriere della Sera

Un român stabilit în Italia, într-un mic orășel din provincia Mantova, a declanșat o criză de proporții weekend-ul trecut, când și-a trimis băiatul afară cu o grenadă - despre care el credea că este nefuncțională - ca să se joace „de-a războiul” cu alți copii.

Alarma s-a declașat sâmbătă dimineață, în jurul orei 4:30, când un bărbat se întorcea acasă, în Castel Goffredo, după tura de noapte. Chiar lângă ușa de intrare în bloc a văzut o grenadă și, speriat, a alertat carabinierii, potrivit Corriere della Sera.

În scurt timp, zona a fost izolată, întreaga clădire a fost evacuată și a fost solicitată o echipă pirotehnică. Grenada a fost ridicată și dusă într-un loc sigur, iar carabinierii au început să facă investigații pentru a afla cum a ajuns proiectilul acolo.

Dar în timp ce la locul incidentului s-a produs o agitație de nedescris, un român, care locuiește în blocul alăturat, s-a dus la carabinieri și le-a spus senin că grenada îi aparținea și că i-a dat-o fiului său minor ca să se joace cu alți copii. Băiatul lui o uitase afară când s-a întors în casă.

Românul le-a mai spus carabinierilor că avea grenada de la bunicul său, care o găsise cu mult timp în urmă, că era goală și nu prezenta niciun pericol. Mai mult, el a cerut ca obiectul să-i fie înapoiat, pentru că era amintire de familie.

Pirotehniștii care au ridicat și analizat grenada au confirmat că aceasta era foarte veche, că nu conținea explozibili, dar că mecanismul de deflagrație nu era dezactivat, astfel că o explozie se putea produce oricând.

Grenada a fost confiscată și urmează să fie distrusă, iar românul este cercetat penal.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri