Un rus a zburat din Europa în America fără pașaport, viză sau bilet de avion. „Nu își aduce aminte cum s-a urcat la bord”

Data publicării:
Avion al companiei Scandinavian Airlines aterizează
Bărbatul a avut un comportament ciudat și în timpul zborului. Foto: Profimedia Images

Un rus a zburat de la Copenhaga la Los Angeles luna trecută fără pașaport, viză, bilet sau orice alt document care să ateste că el s-a aflat la bordul avionului, relatează Fox News.

Potrivit autorităților federale din Statele Unite, Serghei Vladimirovici Ocigava, o persoană cu dublă cetățenie ruso-israeliană, a călătorit de la Copenhaga cu un avion al companiei Scandinavian Airlines și a aterizat la Aeroportul Internațional din Los Angeles (LAX) pe data de 4 noiembrie la ora 13:00, fără a avea bilet de avion sau un act de identitate adecvat.

Când Ocigava s-a prezentat la punctul de control din aeroport, vameșii au descoperit că acesta nu era pe lista pasagerilor zborului SK 931 și nici pe vreo altă listă a zborurilor internaționale care trebuiau să ajungă la Los Angeles în acea zi.

Ocigava nu a trecut neobservat la bordul avionului Scandinavian Airlines. Echipajul avionului a remarcat faptul că bărbatul se tot plimba prin avion și își schimba locul în care ședea. În plus, rusul a cerut două porții de fiecare dată când a fost servită masa și, la un moment dat, a încercat să mănânce ciocolata care aparținea echipajului avionului.

Aceștia au mai spus că nu au văzut biletul de îmbarcare al lui Ocigava, dar au băgat de seamă că locul pe care acesta s-a așezat inițial ar fi trebuit să rămână neocupat.

Unul dintre membrii echipajului a spus că a observat că Ocigava încerca să intre în conversații cu ceilalți pasageri, dar că cei mai mulți l-au ignorat.

Rusul „a susținut că nu mai dormise de trei zile și că nu știe ce se întâmplă”

Când a fost interogat, Ocigava a oferit informații false și înșelătoare despre călătoria sa în Statele Unite, spunându-le inițial ofițerilor că și-a lăsat pașaportul american în avion.

S-a descoperit mai târziu că Ocigava nu avea la el niciun pașaport, ci doar acte de identitate rusești și israeliene. El mai avea și o fotografie incompletă cu un pașaport în care se putea vedea numele său, data de naștere, numărul pașaportului, dar nu și poza deținătorului.

„Ocigava avea un doctorat în economie și marketing”, a povestit agentul FBI Caroline Walling. „A lucrat ultima dată ca economist în Rusia cu mult timp în urmă. El a susținut că nu mai dormise de trei zile și că nu știe ce se întâmplă.”

„Ocigava a declarat că s-ar putea să fi avut un bilet de avion pentru a veni în Statele Unite, dar că nu era sigur”, a mai scris Walling. „El nu și-a adus aminte cum s-a urcat la bordul avionului în Copenhaga. El nici a explicat cum sau când a ajuns la Copenhaga sau ce făcea acolo. Când a fost întrebat cum a trecut de punctul de control din Copenhaga, Ocigava a susținut că nu își mai aducea aminte cum a trecut fără bilet.”

Ocigava a rămas în arest, iar procesul său este programat pentru 26 decembrie, acesta fiind acuzat că a călătorit ilegal cu avionul. „Ancheta noastră este în desfășurare”, a spus un agent FBI pentru Fox News.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri