Un șofer de la Uber a ucis șase oameni, în SUA

Data publicării:
usa

Jason Brian Dalto / FOTO: Gulliver/GettyImages

Am contactat poliția pentru a face tot ce ne stă în putință să ajutăm ancheta”, a declarat Joe Sullivan, responsabil cu probleme de securitate la Uber, într-un comunicat dat publicității.

Jason Brian Dalton, 45 de ani, este acuzat că a omorât șase persoane, sâmbătă seară, în trei atacuri armate. Victimele par „să fie alese la întâmplare”, a menționat Jeff Getting, procurorul din Kalamazoo, oraș cu 76.000 de locuitori din statul Michigan (nord).

Uber a afirmat că antecedentele suspectului au fost verificate înainte de a fi angajat pentru serviciul de taxi cu șofer.

La rândul său, procurorul a subliniat că, potrivit primelor elemente ale anchetei, Jason Brian Dalton nu avea cazier judiciar.

Jason Brian Dalton a vizat mai întâi o femeie care se afla cu cei trei copii ai săi în parcarea unei unui complex rezidențial în jurul orelor 18.00 (23.00 GMT). Toți au supraviețuit însă femeia este grav rănită. Patru ore mai târziu, același individ a deschis focul asupra parkingului unui concesionar de automobile în sud-vestul orașului, omorând doi bărbați, dintre care unul în vârstă de 18 ani, cu o posibilă legătură de rudenie între ei, potrivit anchetatorilor.

El a tras, între 10 și 15 minute mai târziu, asupra unei alte parcări din fața unui restaurant, omorând patru femei și rănind grav o adolescentă care se afla cu ele.

În cele din urmă, a fost arestat de poliție fără să opună rezistență la orele 00.40 (05.40 GMT), asupra lui găsindu-se un pistol semiautomat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri