Un ziar venezuelean își suspendă apariția din lipsă de hârtie

Data publicării:
ultima-hora-750

Cotidianul venezuelean Ultima Hora, critic faţă de Guvern, a anunţat miercuri că îşi suspendă apariţia, pentru că nu are hârtie, după ce a fost timp de 40 de ani, principalul ziar din statul Portuguesa, din nord-vestul ţării latino-americane, relatează AFP.

“Versiunea noastră tipărită se opreşte astăzi (miercuri – n.r.), sperăm să fie temporar, până când ne va fi livrată hârtie, disponibilă în prezent în cantitate scăzută şi în mod limitat, din partea singurului furnizor de stat din Venezuela”, a declarat directorul Nestor Ramirez, notează News.ro.

Sub titlul “Pauză forţată”, ziarul îşi anuţă decizia într-un editorial publicat cu litere albe, pe fond negru. Jurnaliştii precizează că au consumat tot stocul de hârtie şi că nu au mai primit livrări de două luni.

“Circumstanţele politice ne obligă să ne oprim. Un ceas sumbru, cu siguranţă, pentru cei 100 de bărbaţi şi femei” angajaţi la ziar, “dar în primul rând funest pentru democraţie şi exercitarea sa”, subliniază autorul editorialului.

Sindicatul Naţional al Angajaţilor în Presă (SNTP) şi Colegiul Naţional al Jurnaliştilor au deplâns această suspendare a apariţiei ziarului, care îşi va continua activitatea pe internet.

Decizia vine într-un climat de tensiune între Guvern şi o parte a presei – naţionale şi internaţionale – pe care preşedintele socialist Nicolas Maduro o acuză că este în serviciul “complotului urzit de Statele Unite” pentru a-l înlătura de la putere.

În ultimii trei ani, aproximativ 10 ziare au renunţat la ediţiile tipărite zilnice, transformându-se în portaluri sau în săptămânale. Altele au redus numărul de pagini sau tirajul. Printre acestea se numără El Nacional, principalul ziar de opoziţie din ţară.

Şeful statului se confruntă, din aprilie, cu un val de contestare violent. Manifestaţiile s-au soldat cu 125 de morţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri