V.Putin: Rusia nu intenţionează să atace NATO, doar răspunde la ameninţările de securitate

Data publicării:
putin kremlin ru

Preşedintele rus a vorbit despre o aşa-zisă propagandă a Occidentului. Nimeni nu trebuie să ia în serios mesajele referitoare la agresiunea pe care o comite Rusia, a susţinut Vladimir Putin într-un interviu în exclusivitate acordat cotidianului italian Corriere Della Sera.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Numai o persoană care nu este întreagă la minte îşi poate imagina că Rusia poate ataca, într-o zi, NATO.

Liderul de la Kremlin a spus că Statele Unite au nevoie de scenarii privind iminentele ameninţări pentru a-şi menţine supremaţia în cadrul NATO şi de aceea Rusia este considerată un pericol pentru securitatea în Europa.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Noi le-am propus americanilor înfiinţarea unui sistem comun de apărare împotriva rachetelor, cu participarea Rusiei, SUA şi Europei. Dar această propunere nu a fost bine primită.

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a militat pentru o cooperare energetică între Moscova şi ţările europene. El a pledat pentru crearea unei zone economice unificate, de la Lisabona la Vladivostok.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Vă spun că nu există probleme cu furnizarea de energie din partea Rusiei.

Liderul rus este aşteptat să sosească într-o vizită oficială în Italia, săptămâna viitoare, în cadrul căreia va vizita şi expoziţia internaţională de la Milano.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri