Sari la conținut

VIDEO. Românca de șapte ani care impresionează China

O fetiţă de şapte ani, fiica unor români, face furori în China: a cucerit inimile asiaticilor cu vocea ei, dublată de uşurinţa cu care cântă în chineză. Încurajată de părinţi, Siena a participat la multe concursuri de televiziune pentru oameni talentaţi şi a ajuns în finale.

Siena Vușcan impresionează China la vârsta potrivită pentru clasa întâi. Fiica unor profesori din Cluj-Napoca, copila s-a născut în Statele Unite, dar la mai puţin de trei ani a ajuns împreună cu părinţii în Asia.

Sonia Vuşcan, mama Sienei: Siena este un copil magic. Când am ajuns în China a fost un şoc pentru ea, unul cultural. A spus că trebuie să ajungă cumva în mijlocul lor (n.red: copiilor), să ia parte la jocurile lor, aşa că a dorit să înveţe chineză.

Siena a ajuns să vorbească limba chineză ca localnicii şi chiar să dea lecţii părinţilor.

Deşi s-a născut în străinătate şi locuieşte departe de România părinţilor, Siena vorbeşte limpede şi româneşte. Ba chiar a încercat să predea o lecţie chinezilor care erau în juriul unui concurs de talente.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...