VIDEO. Ultimele clipe ale avionului dispărut MH370. S-a prăbușit într-o spirală a morții

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Foto: National Geographic

Ultimele clipe ale avionului pierdut MH370 au fost recreate pentru un documentar TV care va fi difuzat de National Geographic. Avionul este reprezentat într-o spirală a morții, în timp ce se prăbușește în ocean.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Documentarul se bazează pe ipoteza experților care s-au ocupat de ancheta oficială, care au declarat că sunt aproape siguri că aeronava a rămas fără combustibil în timp ce zbura în direcția greșită, deasupra Oceanului Indian, în data de 8 martie 2014.

În cadrul show-ului „Drain The Ocean”, cei de la National Geogpraphic au simulat ce se întâmplă atunci când un Boeing 777 rămâne fără combustibil. Potrivit inginerilor, motorul de pe aripa dreaptă ar fi cedat primul. În acest moment, autopilotul ar fi înclinat automat aeronava spre stânga, pentru a compensa lipsa unui motor.

Două minute mai târziu ar fi cedat și motorul stâng. La scurt timp, autopilotul ar fi încetat să mai funcționeze, iar avionul ar fi picat la propriu din cer, într-o spirală a morții. Impactul puternic cu apa i-ar fi ucis pe toți cei 249 de pasageri aflați la bordul aeronavei.

Dispariția MH370 este una dintre cele mai mari mistere ale aviației. Avionul decolase din Kuala Lumpur și se îndrepta spre Beijing, unde nu a mai ajuns  niciodată.

Deși părți din aeronavă au fost găsite în Africa, unde au fost transportate de curenți, corpul principal al aeronavei nu a fost descoperit până acum, în ciuda căutărilor vaste desfășurate în Oceanul Indian.

Nimeni nu știe cu siguranță de ce a dispărut și s-a prăbuși avionul. Ancheta oficială a fost închisă, iar rudele victimelor cred că oficialii Boeing și guvernul malaezian ar încerca să mușamalizeze ce s-a întâmplat de fapt cu aeronava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri