Sari la conținut

Vladimir Putin s-a scufundat cu un batiscaf în Marea Neagră

Liderul de la Kremlin se află în cea de-a doua zi a vizitei sale în Crimeea, unde a condus un consiliu de stat cu privire la turismul din peninsula anexată anul trecut.

Vladimir Putin nu a pierdut ocazia să acuze din nou Ucraina că a declanşat recentele lupte dintre trupele rebele şi cele ucrainene din preajma oraşului-port Mariupol, lângă Marea Azov.

„Din păcate, asistăm la o escaladare a conflictului şi vina cade nu pe miliţiile din Donbas, ci pe partea adversă. (n.r. - autorităţile de la Kiev) Sper că nu vor fi ciocniri pe scară largă. Cu privire la acordurile de la Minsk, nu cred că există alternativă pentru rezolvarea situaţiei. Şi, în final, fără îndoială, pacea va învinge. Misiunea noastră este de a reduce pierderile până în momentul în care se va ajunge la această pace. Viitorul Crimeei a fost decis de oamenii care trăiesc în acest teritoriu. Ei au votat pentru reunificarea cu Rusia. Asta este. Punct”, a declarat liderul de la Kiev.  

10 oameni au murit zilele trecute, soldaţi şi civili, după ce rebelii au bombardat o localitate din nordul portului, au declarat autorităţile de la Kiev.