Marea Britanie: Rusia recunoaște că a folosit rachete termobarice în Ucraina

Data publicării:
Russia Army Forum Land Forces Cluster
Foto: Profimedia Images

Ministerul Apărării din Rusia a confirmat că a folosit sistemul de armament TOS-1A în Ucraina, care folosește rachete termobarice, potrivit ministerului Aprărării din Marea Britanie.

„Ministerul rus al Apărării a confirmat că a folosit sistemul de armament TOS-1A în Ucraina. TOS-1A folosește rachete termobarice, având efecte incendiare și explozive”, arată un mesaj al ministerului britanic, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dress rehearsal of Victory Day military parade held in Yekaterinburg
Foto: Profimedia Images

Aceste tipuri de arme nu folosesc muniție convențională. În schimb, ele sunt umplute cu explozibil de înaltă temperatură și presiune. Acestea sunt uneori numite „bombe cu vid” deoarece aspiră oxigenul din aerul înconjurător pentru a genera o explozie puternică și o undă de presiune mare care poate avea efecte distructive enorme.

Arme termobarice au fost folosite în Cecenia, cu consecințe îngrozitoare, potrivit Human Rights Watch. Utilizarea lor a fost condamnată de un număr de organizații neguvernamentale.

Key stage of Caucasus 2016 military drills in Crimea
Explozia unei bombe termobarice în timpul unui exercițiu militar al Rusiei din Crimeea, 9 septembrie 2016. Foto: Profimedia Images

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a acuzat Rusia că folosește în Ucraina arme interzise prin Convenția de la Geneva.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri