Maroc închide granițele pentru călătorii din China, de teama Covid

Data actualizării: Data publicării:
chinezi la aeroport
Maroc își închide frontierele pentru călătorii care vin din China. Foto: Profimedia Images

Marocul a anunţat sâmbătă că va interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor din China "pentru a evita un nou val de contaminări" cu coronavirus, informează Agerpres care citează AFP. Interdicţia va intra în vigoare "din 3 ianuarie şi până la noi ordine", a precizat Ministerul de Externe din Maroc.

"Autorităţile marocane au decis să interzică accesul pe teritoriul Regatului Maroc tuturor călătorilor, indiferent de naţionalitate, care vin din Republica Populară Chineză", potrivit unui comunicat Ministerului de Externe.

O decizie luată "în lumina evoluţiei situaţiei sanitare legate de COVID-19 în China" şi "pentru a evita un nou val de contaminări în Maroc şi toate consecinţele acestuia", a explicat ministerul.

La trei ani de la apariţia primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, în centrul Chinei, Beijingul pus capăt brusc, pe 7 decembrie, politicii sale draconiene aşa-numită "zero Covid".

O ridicare a restricţiilor care a făcut să explodeze cazurile de contaminare cu COVID-19 în ţară.

Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, precum Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test negativ pentru COVID-19 călătorilor care vin din China. Lor li s-a adăugat sâmbătă Canada.

Suedia, care deţine preşedinţia prin rotaţie a UE de la 1 ianuarie, a indicat că europenii se vor reuni miercuri pentru a reflecta asupra unui răspuns comun.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri