Mărturia femeii care le-a servit ciuperci otrăvite foștilor socri și prietenilor. 3 oameni au murit, unul e în stare gravă

Data publicării:
ciuperci otravitoare
Femeia din Australia care a folosit ciuperci otrăvitoare când a invitat 4 oameni la masă a făcut primele mărturisiri. Foto: Profimedia

Femeia din Australia care a folosit ciuperci otrăvitoare când a invitat 4 oameni la masă a făcut primele mărturisiri. Ea le-a spus polițiștilor că a fost un accident și că nu avea niciun motiv să ucidă niște oameni care îi erau dragi, relatează BBC.

Erin Patterson, care nu a fost pusă sub acuzare, a declarat că a folosit niște ciuperci uscate pentru a găti masa de prânz, dar nu știa că sunt otrăvitoare.
Poliția crede că victimele au mâncat ciuperci „buretele viperei”, care sunt letale dacă sunt ingerate.

„Acum sunt distrusă de ideea că acele ciuperci ar fi putut contribui la boala celor dragi”, a spus femeia în vârstă de 48 de ani.

„Repet că nu am avut absolut niciun motiv să-i rănesc pe acești oameni, pe care i-am iubit”, a adăugat ea.

Declarația ei, dată la Poliția statului australian Victoria, nu a fost făcută publică, dar a fost prezentată luni de Australian Broadcasting Corporation și Nine Newspapers.

Prânzul fatal a avut loc în casa lui Patterson din micul oraș Leongatha, Victoria, pe 29 iulie.

Ea i-a invitat pe foștii ei socri, Gail și Don Patterson, împreună cu sora lui Gail, Heather Wilkinson, și cu soțul ei, Ian. Fostul ei soț a anunțat în ultimul moment că nu poate veni.

La câteva ore după masă, toți cei patru oaspeți s-au îmbolnăvit de ceea ce au crezut inițial că este o toxiinfecție alimentară severă.

În câteva zile, Heather, 66 de ani, Gail, 70 de ani, și Don, 70 de ani, au murit. Ian, în vârstă de 68 de ani, este în stare gravă într-un spital din Melbourne și așteaptă un transplant de ficat.

Paterson a fost considerată suspectă după decese - deoarece inițial părea că ea și copiii nu au pățit nimic. Dar acum Patterson a spus că ea însăși a fost internată în spital după acel prânz, din cauza durerilor de stomac.

Ea și-a reiterat nevinovăția și a spus că a preparat masa cu ciuperci cumpărate de la un supermarket și ciuperci uscate cumpărate de la un magazin alimentar asiatic din Melbourne, în urmă cu câteva luni.

Ea a mai spus că a dat toxicologilor din spital ceea ce mai rămăsese de la prânz, pentru examinare.

În declarația ei, femeia a recunoscut, de asemenea, că a mințit autoritățile cu privire la un deshidrator de alimente confiscat de poliție în timpul investigațiilor de săptămâna trecută.

Ea a spus că fostul ei soț a întrebat-o dacă i-a otrăvit părinții, iar ea a intrat în panică și aruncat deshidratorul, deoarece era îngrijorată că ar putea pierde custodia copiilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri