Matteo Denaro a intrat în comă ireversibilă. Șeful mafiei siciliene a cerut să nu fie resuscitat

Data actualizării: Data publicării:
Matteo Messina Denaro este capturat de carabinieri pe 16 ianuarie 2023.
Șeful mafiot Matteo Messina Denaro a fost prins într-o clinică unde se trata sub numele de Andrea Bonafede. Foto: Profimedia Images

Matteo Messina Denaro, considerat mult timp cel mai căutat lider mafiot italian din lume, a intrat vineri într-o comă ireversibilă, anunță agenţia de presă ANSA, citată de DPA. Denaro suferă de cancer la colon iar în ultimele zile starea sa de sănătate s-a deteriorat, astfel că le-a cerut medicilor să nu fie resuscitat.

La cererea lui, aparatele de susţinere a vieţii au fost deconectate, au anunţat medicii de la spitalul din L'Aquila, un oraş din centrul Italiei. 

La începutul lunii august, mafiotul de 61 de ani a suferit o operaţie intestinală la spitalul San Salvatore din L'Aquila. Deşi intervenţia chirurgicală a avut succes, cancerul său avansat a cauzat o deteriorare ireversibilă a stării lui de sănătate, au precizat mai multe surse citate de agenţia ANSA, preluată de Agerpres.

Vineri, Messina Denaro a suferit o hemoragie consistentă şi, la scurt timp după aceea, a intrat într-o comă ireversibilă, conform ANSA.

Messina Denaro, liderul condamnat al mafiei siciliene Cosa Nostra, a fost capturat de Poliţie în ianuarie 2023 după căutări de 30 de ani.

Mafiotul, considerat multă vreme cel mai căutat fugar din Italia, a fost capturat de o unitate specială de Poliţiei la o clinică oncologică din Palermo, unde primea tratament medical sub un nume fals.

Messina Denaro fusese condamnat în absenţă la închisoare pe viaţă pentru rolul jucat într-o serie de crime sângeroase şi atentate cu maşini-capcană în Italia. Printre alte infracţiuni, el a fost acuzat pentru plasarea unei bombe în 1992 într-un automobil, un incident care i-a ucis pe doi dintre cei mai importanţi procurori italieni anti-mafia din acea vreme, Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, printre alte victime.

Messina Denaro era considerat un confident apropiat al foştilor lideri mafioţi Bernardo Provenzano şi Salvatore "Toto" Riina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri