Medic din SUA condamnat la închisoare după ce i-a provocat avortul fostei sale iubite

Data publicării:
sikander imran

Un medic din Washington, SUA, a fost condamnat la trei ani de închisoare, după ce i-a pus iubitei sale în ceai o pastilă pentru a-i provoca avortul, fără ca tânăra să bănuiască nimic, relatează ABC News.

Sikander Imran, fost medic la MedStar Georgetown University Hospital, în Washington, va sta trei ani în spatele gratiilor, după ce fosta lui iubită i-a cerut judecătorului să nu îi aplice acestuia o pedeapsă foarte grea.

Imran a fost acuzat de uciderea cu premeditare a fetusului unei alte persoane și pentru faptul că a cauzat în mod ilegal un avort. El a predat vinovat pentru fapta sa.

Imran și iubita lui locuiau în New York și au avut o relație timp de trei ani, timp în care s-au despărțit de mai multe ori. Când medicul s-a mutat în Washington, iubita lui l-a anunțat că este însărcinată. Medicul nu își dorea un copil, așa că a încercat să își convinga iubita să avorteze.

Când tânăra a refuzat, bărbatul s-a folosit de un pretext pentru a se întâlni cu ea și i-a strecurat pe ascuns o pastilă de avort în ceai.

„După ce mi-am băut ceaiul am observat că pe fundul cănii era o substanță. M-am uitat mai bine și mi-am dat seama că erau rămășițele unei pastile”, a declarat Brook Fiske.

Câteva ore mai târziu, Fiske a început să aibă contracții și a fost dusă de urgență la spital, unde a pierdut sarcina de 17 săptămâni.

Medicul a recunoscut că i-a administrat o pastilă folosită de regulă pentru a declanșa travaliul, pentru avorturi sau pentru prevenirea ulcerului stomacal. Deși 200 de mg de substanță este suficientă pentru un avort, medicul i-a pus în ceai iubitei sale o doză de patru ori mai mare.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri