Medvedev îl amenință pe Macron după ce a spus că va susține Ucraina fără limite: Rusia nu mai are linii roşii în ce priveşte Franţa

Data actualizării: Data publicării:
dimitri medvedev incruntat
Fostul președinte rus Dmitri Medvedev. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte şi actualul numărul doi al Consiliului de Securitate rus, Dmitri Medvedev, a reacționat, joi, după noile declarații ale președintelui Emmanul Macron, potrivit cărora Franța va susține Ucraina „fără limite”. Medvedev spune că afirmaţiile liderului francez înseamnă că nici Rusia „nu mai are linii roşii în ceea ce priveşte Franţa”. „Totul este permis în faţa duşmanului”, a scris acesta pe platforma X. 

Macron a spus că nu există „nicio limită” şi nici „linie roşie” în ceea ce priveşte sprijinul Franţei pentru Ucraina, reiterând astfel o poziţie considerată „iresponsabilă” de partidele de opoziţie, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Şeful statului francez a explicat că „trebuie susţinută Ucraina oricât ar costa”, a afirmat coordonatorul partidului stângii radicale Franţa Nesupusă (LFI), Manuel Bompard, exprimându-şi în context „îngrijorarea”.

„Preşedintele Republicii este gata pentru un sprijin fără limite şi pare că până la capăt pentru Ucraina”, „nu există nicio limită şi nicio linie roşie”, a deplâns de asemenea Jordan Bardella, preşedintele partidului de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN).

Reacția Kremlinului

Preşedintele francez „continuă să sporească nivelul de implicare directă a Franţei” în conflictul din Ucraina, a denunţat imediat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Macron este convins de politica sa ce constă în a dori să provoace o înfrângere strategică ţării noastre şi el continuă să sporească nivelul de implicare directă a Franţei” în conflictul din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o înregistrare video difuzată pe Telegram de un jurnalist rus.

Medvedev, un obişnuit al declaraţiilor vehement antioccidentale, a declarat la rândul său că afirmaţiile lui Macron înseamnă că nici Rusia „nu mai are linii roşii în ceea ce priveşte Franţa”. „Totul este permis în faţa duşmanului”, a afirmat Dmitri Medvedev pe platforma X, recurgând la un citat un latină.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Macron a plasat Ucraina în centrul unei dezbateri politice naţionale după ce a afirmat, pe 26 februarie, că trimiterea în Ucraina a unor trupe terestre occidentale „nu poate fi exclusă” în numele unei „ambiguităţi strategice” şi că se va face totul pentru ca Rusia lui Vladimir Putin să piardă acest război.

În pofida controversei, președintele Franței a dat ulterior asigurări că toate cuvintele sale au fost „cântărite” şi „măsurate”, dând asigurări totodată că refuză orice „logică a escaladării” cu Moscova.

Marţi, Macron i-a îndemnat pe aliaţii Ucrainei „să nu fie laşi” în faţa unei Rusii „devenită de neoprit”, iar joi, primindu-i pe şefii partidelor franceze pentru a clarifica poziţiile lor cu privire la Ucraina, el a dat asigurări că sprijinul Parisului pentru Kiev nu are „nicio limită” şi nicio „linie roşie”.

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri