Membrii unei familii au murit după ce au încercat să trăiască izolați în munți pentru că nu erau mulțumiți de "cum mergea lumea"

Data actualizării: Data publicării:
munti
Membrii unei familii au murit după ce au încercat să trăiască izolați în munți pentru că nu erau mulțumiți de "cum mergea lumea". FOTO: Profimedia Images

Trei membri ai unei familii din Colorado au murit în timp ce încercau să trăiască "off the grid", izolați în Munţii Stâncoşi, deoarece nu erau mulțumiți de "cum mergea lumea", scrie BBC.

Rămăşiţele surorilor Christine şi Rebecca Vance şi ale fiului celei din urmă, în vârstă de 14 ani, au fost găsite luna aceasta într-o tabără izolată.

Marţi, un medic legist a stabilit că victimele au murit probabil de foame sau de expunere în timpul iernii friguroase.

Se pare că grupul a început să campeze vara trecută şi a murit în timpul iernii.

Sora vitregă a Rebeccăi Vance, Trevala Jara, a declarat, miercuri, pentru Washington Post: "Nu-i plăcea felul în care merge lumea şi s-a gândit că ar fi mai bine ca ea, fiul ei şi Christine să fie singuri, departe de toată lumea".

Grupul - inclusiv surorile, care aveau în jur de 40 de ani - nu avea experienţă de supravieţuire în aer liber şi a vizionat videoclipuri online pentru a învăţa cum să supravieţuiască în ţinutul accidentat din Colorado, a declarat Trevala Jara pentru presa americană.

"Nu poţi să intri pe internet şi să te uiţi la videoclipuri despre cum să trăieşti în afara reţelei, iar apoi să o faci efectiv, dacă nu ai experienţă", a declarat ea pentru Colorado Springs Gazette. "Pur şi simplu nu poţi face asta. Au murit de foame pentru că nu au fost pregătiţi", a adăugat ea.

Toţi trei erau din Colorado Springs. Anchetatorii spun că nu a fost încă stabilită cauza morţii lor şi nu va fi făcută publică până când nu vor fi finalizate rapoartele toxicologice.

În 9 iulie, un excursionist a dat peste rămăşiţele lor foarte descompuse la Gold Creek Campground din Pădurea Naţională Gunnison.

Medicul legist din comitatul Gunnison, Michael Barnes, a declarat că două cadavre au fost găsite într-un cort, în timp ce un altul a fost găsit afară, la o altitudine de aproximativ 2.900 de metri. Numele adolescentului nu a fost făcut public.

Se pare că cei trei au încercat să construiască un adăpost, dar au renunţat odată cu venirea iernii şi în schimb şi-au petrecut timpul în cort, a declarat legistul. "Aveau cu ei o mulţime de literatură despre supravieţuirea în aer liber şi despre căutarea hranei şi alte lucruri de acest gen. Dar părea că au cumpărat provizii de la un magazin alimentar", a adăugat el.

La începutul lunii august, grupul a venit la casa surorii lor vitrege "pentru a-şi lua rămas bun". "Am încercat să îi oprim, dar ei nu au vrut să ne asculte. Se hotărâseră, a declarat Jara pentru Gazette.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri