Mesaje misterioase cu amenințări cu bombă și moartea trimise prin fax la școli și universități terorizează Japonia

Data actualizării: Data publicării:
clădirea unei școli din Japonia
Școală din Chiba, Japonia. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Poliția din Japonia se află în căutarea unui individ care a trimis mai multe mesaje de amenințare cu bombă și cu moartea către sute de școli și universități, ceea ce a dus la închiderea lor în număr mare, relatează BBC.

Amenințările au fost trimise prin fax către mai multe licee și universități la începutul săptămânii. Numărul de la care au fost trimise mesajele este înregistrat în Tokyo.

Nicio bombă nu a fost găsită în clădirile școlilor, conform poliției nipone, iar până acum nu au fost raportate nici atacuri asupra elevilor sau studenților.

Astfel de amenințări sunt extrem de rare în Japonia, o țară cunoscută pentru faptul că este pașnică și că are rate ale infracționalității extrem de reduse.

Primul val de mesaje a fost trimis luni și a ajuns la mai multe școli și universități din toată țara. Într-una dintre prefecturi, Saitama, mai mult de 170 de școli au primit amenințări cu bombă.

Presa locală a relatat că unul dintre mesaje susținea că 330 de bombe au fost puse la diverse școli, licee și univeristăți. În unele mesaje se cereau inclusiv bani pentru răscumpărare – de la 300.000 la 3 milioane de yeni.

Marți, au fost trimise mesaje în care se amenința cu uciderea elevilor, studenților și profesorilor cu arme improvizate. Acestea au ajuns la școli din mai multe prefecturi, În Osaka, Saitama sau Ibaraki, lângă capitala Tokyo.

Din cauza acestor menințări, mai multe școli au fost închise ca măsură de precauție. De joi, ele au fost redeschise, însă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri