Mesajul transmis de China după atacurile Rusiei asupra Kievului

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin și Xi Jinping.
Vladimir Putin și Xi Jinping. Foto: Profimedia Images

China se așteaptă la o detensionare a conflictului ucrainean, a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, după atacurile Rusiei asupra Kievului din această dimineață, scrie TASS.

China se așteaptă ca țările să își respecte reciproc suveranitatea în conformitate cu principiile Națiunilor Unite, a adăugat Mao Ning.

Autoritățile chineze au luat act de informațiile despre exploziile din capitala ucraineană Kiev și speră într-o detensionare a conflictului, a declarat Mao Ning.

"Am luat act de aceasta (explozii la Kiev – n.r.). China speră că tensiunile vor începe să se reducă cât mai curând posibil", a susținut oficialul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, poziția Beijingului cu privire la conflictul ucrainean rămâne neschimbată. 

"Este nevoie să sprijinim toate eforturile care vizează găsirea unei soluții pașnice a situației. Sperăm că părțile interesate vor putea rezolva problema prin discuții", a subliniat Mao Ning.

China se așteaptă ca țările să își respecte reciproc suveranitatea în conformitate cu principiile Națiunilor Unite. "China este pregătită să continue să joace un rol constructiv în rezolvarea situației", a conchis Mao Ning.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri