Ministerul de Externe, mesaj către români: Evitați călătoriile în Israel, Palestina, Liban şi Iran

Data publicării:
Militari israelieni
Militari ai armatei israeliene. Foto: Profimedia Images

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să evite orice călătorie în Israel, Palestina, Liban şi Iran, în contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află pe teritoriile Statului Israel, Palestinei, Republicii Libaneze şi Iranului să manifeste precauţie, să se informeze din surse oficiale cu privire la evoluţiile de securitate şi să respecte cu stricteţe eventualele recomandări sau instrucţiuni ale autorităţilor locale.

Detalii cu privire la avertismentele de călătorie pentru aceste state sunt disponibile pe pagina de internet a MAE - https://www.mae.ro/travel-alerts.

În cazul în care se confruntă cu o situaţie de urgenţă, cetăţenii români au la dispoziţie următoarele date de contact ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în aceste state: pentru Statul Israel +972 54 564 3279 (Ambasada României la Tel Aviv) sau +972 543 998 038 (Consulatul General al României la Haifa); pentru Palestina +970 59 201 3761; pentru Republica Libaneză +961 76 775 503; pentru Republica Islamică Iran +98 21 7764 7570.

Libanul a lansat vineri 40 de rachete spre nordul Israelului, a anunțat armata israeliană. Imagini postate pe rețelele sociale arată că scutul Iron Dome a fost activat. Israel a răspuns cu atacuri asupra mai multor clădiri folosite de Hezbollah. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri