Miniștrii britanici nu mai au voie să folosească TikTok pe telefoanele de serviciu

Data publicării:
Logo-ul TikTok pe ecranul unui telefon mobil
Aplicația TikTok. Foto: Profimedia Images

Miniștrilor britanici li s-a interzis să folosească aplicația TikTok, deținută de China pe telefoanele și dispozitivele de serviciu. Decizia a fost luată din motive de securitate, relatează BBC.

Guvernul se teme că datele sensibile aflate pe telefoanele oficiale ar putea fi accesate de guvernul chinez prin intermediul TikTok.

Ministrul Oliver Dowden a declarat că interdicția este o măsură „de precauție”, dar va intra în vigoare imediat.

TikTok a negat cu fermitate acuzațiile că ar transmite datele utilizatorilor guvernului chinez.

Dar premierul britanic Rishi Sunak a fost presat de parlamentari să urmeze exemplul SUA și Uniunii Europene pentru a interzice aplicația pe dispozitivele oficiale.

Departamentele guvernamentale și miniștrii au folosit cu entuziasm TikTok, ca o modalitate de a-și transmite mesajul către tineri. Utilizarea aplicației a explodat în ultimii ani, cu 3,5 miliarde de descărcări în întreaga lume.

Succesul TikTok se datorează ușurinței cu care sunt înregistrate și clipurile și algoritmului său pentru difuzarea clipurilor care atrag utilizatorii individuali.

Este capabil să facă acest lucru deoarece adună o mulțime de informații despre utilizatori - inclusiv vârsta, locația, dispozitivul și chiar ritmul lor de tastare - în timp ce cookie-urile urmăresc activitatea lor în altă parte pe internet.

Rețelele sociale din SUA fac și ele acest lucru, dar compania-mamă chineză a TikTok, ByteDance, s-a confruntat cu acuzații că este influențată de Beijing.

TikTok s-a declarat „dezamăgit” de decizia guvernului Regatului Unit, despre care spune că este „bazată pe concepții greșite și condusă de o geopolitică mai largă, în care TikTok și milioanele de utilizatori din Marea Britanie nu joacă niciun rol”.

„Rămânem angajați să colaborăm cu guvernul pentru a răspunde oricăror preocupări, dar ar trebui să fim judecați pe baza faptelor și tratați în mod egal față de concurenții noștri”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri