Miniștrii de externe ai Turciei, Siriei și Rusiei plănuiesc să se întâlnească în ianuarie. Ankara își schimbă atitudinea față de Damasc

Data publicării:
Turkey Russia
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov (stânga) și omologul său turc, Mevlut Cavusoglu (dreapta). Foto: Profimedia Images

Şefii diplomaţiilor din Turcia, Siria şi Rusia intenţionează să se întâlnească în a doua jumătate a lui ianuarie, a anunţat sâmbătă ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, într-o nouă etapă a apropierii dintre Ankara şi Damasc, informează AFP şi Reuters.

Ministrul turc a discutat despre această întâlnire tripartită într-o convorbire telefonică sâmbătă cu omologul său rus, a precizat postul de stat turc TRT Haber.

Potrivit Ministerului de Externe de la Moscova, cei doi au abordat în cursul discuţiei situaţia din Siria, conform Agerpres.

Într-un semn de normalizare a relaţiilor dintre Ankara şi Damasc, ministrul turc al apărării şi şeful serviciului turc de informaţii au avut, miercuri, o reuniune la Moscova cu omologii lor sirieni, la care au asistat de asemenea oficiali ruşi. A fost prima întâlnire la nivel guvernamental între cele două ţări din 2011.

Guvernul turc, care s-a opus ferm regimului de la Damasc după izbucnirea conflictului armat în Siria, în urmă cu aproape 12 ani, a semnalat de câteva luni o schimbare de atitudine, menţionând posibilitatea reluării relaţiilor cu guvernul lui Bashar al-Assad.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri